jandokht logo type-2024-200px

۵ گام طراحی سوالات خواستگاری هدفمند

سوالات خواستگاری

سلام عزیز جان.
من برای تهیه محتوای این مقاله وقت گذاشتم و منابع معتبر و مرتبط رو بررسی کردم تا یک مقاله علمی و قابل اعتماد در اختیار شما بذارم.
اگر سوال یا نقطه نظری دارید حتما برام کامنت کنین.

سید حسین مدارایی

شما به احتمال زیاد در پرسیدن سوالات خواستگاری بداهه‌گویی می‌کنید. با این کار شما مراسم خواستگاری خودتان را به یک دید و بازدید و خوش و بش دوستانه تبدیل خواهید کرد که نتیجه آن هم نامعلوم است. اگر بدون آمادگی قبلی شروع به پرسیدن سوالات خواستگاری می‌کنید احتمال زیادی وجود دارد که پاسخ‌های شفاف و دقیقی دریافت نکنید و در نتیجه‌گیری و ارزیابی پاسخ‌ها دچار سردرگمی و اشتباه شوید.

قضاوت منصفانه و شناخت خردمندانه از خواستگار تا حدود زیادی به طراحی هدفمند سوالات خواستگاری بستگی دارد. اگر می‌خواهید با دانش طراحی سوالات خواستگاری از نزدیک آشنا شوید این مقاله را از دست ندهید.

هدف از طراحی سوالات خواستگاری

هدف اصلی از طراحی سوالات خواستگاری این است که ما به یک شناخت مناسب از خواستگار خودمان برسیم و بتوانیم تشخیص بدهیم که این فرد برای زندگی مشترک با من مناسب است یا نه؟ اگر شما روش علمی سوالات خواستگاری را ندانید ممکن است سوالات خودتان را به گونه‌ای بپرسید که فرد خواستگار، پاسخ خودش را با جوابی که شما منتظر شنیدنش هستید مطابقت بدهد و یا با گفتن پاسخ‌های کلی مانند بله و خیر شما را گمراه کند.

سوالات خواستگاری

گام‌های طراحی سوالات خواستگاری

این یک اشتباه رایج است که شما قلم و کاغذ را بردارید و به خودتان بگویید خب! بگذار ببینم چه چیزهایی دوست دارم از خواستگار بپرسم و بعد هم شروع به نوشتن یک تعداد سوالات درهم و برهم کنید. برای اینکه سر در گم نشوید مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

۱- خودشناسی

ابتدا باید سعی کنید خودتان را بیشتر بشناسید. اصلا دور از انتظار نیست که تصوری که ما از خودمان داریم با آنچه در واقعیت وجود دارد و البته تصویری که از خودمان در ذهن دیگران ایجاد کرده‌ایم تفاوت‌های زیادی داشته باشد. برخی از افراد در ذهن خودشان تصویری بزرگتر از آنچه هستند دارند. این در حقیقت یک تصویر ایده‌آل از آن چیزی است که دوست دارند باشند نه آنچه امروز هستند. این افراد ممکن است انتظارات نابه‌جایی از خواستگار خود پیدا کنند.

دسته دیگری از افراد هم از استعدادها و توانایی‌های واقعی خود بی خبرند و بیش از حد خودشان را دست کم می‌گیرند. این افراد چون داشته‌های خودشان را نمی‌بینند زود چشمشان پر می‌شوید و فریب دیگران را می‌خورند.

هر دو دسته در نهایت در انتخاب شریک مناسب و شوهر ایده‌آل به بی‌راهه می‌روند و نمی‌توانند انتخاب درستی انجام بدهند. پس اولین گام برای اینکه بتوانیم سوالات خواستگاری درستی طراحی کنیم این است که بدانیم اصلا من چه کسی هستم. در مقاله‌ای که درباره خودشناسی نوشتم به طور دقیق روش‌ها و راه‌های خودشناسی را بررسی کردم. حتما این مقاله را بخوانید.

۲- تعیین ملاک‌های انتخاب خواستگار

وقتی به خوبی فهمیدیم چه کسی هستیم حالا می‌توانیم به این سوال پاسخ بدهیم که چه کسی را می‌خواهیم؟ دومین گام پیش از طراحی سوالات خواستگاری تعیین شاخص‌ها و ملاک‌هایی برای انتخاب شوهر مناسب است.

اکنون که تصویر روشنی از خودمان داریم باید فردی که با این خود موجود ما مناسبت دارد را توصیف کنیم. تا زمانی که ما ملاک‌های مشخصی برای توصیف خواستگار خود نداشته باشیم نمی‌دانیم به دنبال چه کسی می‌گردیم؟ به چه کسی باید پاسخ مثبت بدهیم و چه کسی را باید رد کنیم؟ باید چه کسی را دوست داشته باشیم و عاشق چه کسی بشویم؟

در حقیقت ما با طراحی سوالات خوساتگاری می‌خواهیم بفهمیم فرد مورد نظر با ملاک‌های ما مطابقت دارد یا نه؟

۳- واقعی کردن معیارهای انتخاب

حالا که ملاک‌های خودمان را مشخص کردیم بیایید یک نگاهی به ملاک‌ها کنیم و ببینیم کدامیک از این‌ها رویایی است. کدامیک از این‌ها اصلا در خوشبختی ما موثر نیست و کدامیک از این‌ها خط قرمز ماست و به هیچ وجه نمی‌توانیم از آن کوتاه بیاییم. به این ترتیب هنگام طراحی سوالات خواستگاری متوجه می‌شویم که از چه چیزهایی اصلا نباید کوتاه بیاییم و چه چیزهایی مهم نیست برایمان.

۴- طراحی سوالات خواستگاری مورد نیاز

سوالات خواستگاری

اکنون شروع کنید و برای اینکه بتوانید مشخص کنید هر ملاک در خواستگار شما هست یا نه سوالات خواستگاری مناسب برای تشخیص این ملاک را طراحی کنید.

به عنوان مثال اگر ملاک شما این است که (شوهر شما فرد مادی‌گرایی نباشد) سوالات مناسب با این ملاک را به این صورت بپرسید:

  • شما به کسی بیشتر احترام می‌گذارید؟ افرادی که ثروتمند هستند یا افرادی که دانشمند هستند؟ چرا؟
  • جهیزیه‌ای که خوشایند شما است شامل چه چیزهایی است؟ لطفا آن را توصیف کنید.
  • شما پول درآوردن را بیشتر دوست دارید یا در کنار خانواده بودن را؟ چرا؟

در این‌جا ما برای تشخیص مادی‌گرایی در خواستگار چند سوال خواستگاری طراحی کردیم. حالا بهتر متوجه شدید که تعیین ملاک‌ها چه نقش مهمی در طراحی سوالات خواستگاری دارد.

۵- دسته‌بندی سوالات خواستگاری

سوالات خواستگاری را دسته‌بندی کنید. به عنوان مثال چند دسته کلی مانند فرهنگی، مذهبی، اقتصادی و زناشویی برای سوالات خودتان در نظر بگیرید که ذهن شما را منظم کند و بدانید می‌خواهید با این دسته از سوالات خواستگاری کدام زاویه از شخصیت و زندگی فرد مورد نظر را بررسی کنید.

اکنون کار طراحی سوالات خواستگاری به پایان رسیده و شما می‌توانید از سوالات خودتان در جلسه خواستگاری استفاده کنید.

اگر می‌خواهید درباره برگزاری مراسم خواستگاری بدانید مقاله (هزار فن خواستگاری) را بخوانید.

راستی! ما یک دوره فوق‌العاده جامع درباره ازدواج طراحی کردیم. می‌تونیم ادعا کنیم شما با این دوره متخصص ازدواج میشید. هنوز چیزهای زیادی برای دونستن باقی مونده. حتما به این دوره سر بزنید.

برید اینجا و اطلاعات بیشتری درباره این دوره جامع و جذاب کسب کنین.

5 1 رای
چند ستاره به این مقاله می‌دهید؟
سید حسین مدارایی

سید حسین مدارایی

همیشه پر از چرا بودم. بی‌وقفه سوال می‌پرسیدم و برای رسیدن به جواب راه می‌افتادم.
امروز جاندخت جایی است که می‌توانم جواب‌هایی که پیدا کردم را با شما به اشتراک بگذارم.

قبل از ارسال نظر توجه کنید!
  1. سوالات و دیدگاه‌های مرتبط با مقاله را در بخش نظرات ارسال کنید و برای سایر موضوعات از فرم تماس استفاده کنید.
  2. از ارسال پیام‌های توهین آمیز و نقض حقوق شخصیت‌های حقیقی و حقوقی بپرهیزید.
  3. از به چالش کشیدن و گفتگوی علمی به عنوان یک کرسی آزاد پیرامون این مقاله به شدت استقبال خواهد شد.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

چه خوب!

از دیدنت خیلی خوشحالیم